Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Για τον Τρύφωνα


Προς:

Τρύφωνα Τσαπατσεκούρη

Ξεπαστρεμένων Καλλιεργητών -20

Τ.Κ. : Εκλογικό κέντρο Μεγάλων Παλουκιών

Πόλη: Ελλάδα

Νομός: Ευρωπαϊκή Ένωση

Χώρα: Παγκοσμιοποίηση

Δηλαδή, ρε Τρύφωνα, τι μου λες; Ότι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς νταβατζή; Ε, άμα είναι έτσι τότε κάτσε όπως είσαι. Συνέχισε να ακούς τα παραμύθια τούμπανα, όπως τα λες, που σου πασάρουν οι παράγοντες, καμαρώνοντας κιόλας που έχουν το τηλέφωνό σου στην ατζέντα τους. Συνέχισε να μασάς επιδοτήσεις και υποσχέσεις για επιδοτήσεις. Συνέχισε έτσι, ρε Τρύφωνα, και μπορείς να είσαι βέβαιος ότι το λάδι σου θα το πουλάς πιο φτηνά από το νερό αλλά ο Μήτσος, ο δικός μου ντε, θα το πληρώνει ακριβότερα από τη σαμπάνια (που δεν παίρνει), ότι τα πορτοκάλια σου και τα ροδάκινα θα σαπίζουνε στα δέντρα, ότι το γάλα θα το πουλάς είκοσι λεπτά και ο Μήτσος θα το αγοράζει ενάμισι ευρώ, ότι το στάρι σου θα μένει απούλητο και το ψωμί θα το αγοράζεις και συ κι ο Μήτσος για είδος πολυτελείας. Κούνα καλά το κεφάλι σου, ρε Τρύφωνα. Πούλησες το λάδι σου 2,20 € επί πιστώσει και ο Μήτσος το αγοράζει σε μετρητά 8,00 € (δίχως και να ξέρει τι αγόρασε). Ρε, πας καλά;


Με ρωτάς αν συμφέρει να μπεις στα βιολογικά. Θα σου πω, αν και είμαι σίγουρος ότι θα με γράψεις κανονικά και πάλι θα σε βάλουνε στον ντορβά οι παράγοντες. Σου λέω πάντως και σκέψου το. Εντάξει θα πάρεις την επιδότηση για πέντε χρόνια, θα μειωθεί η παραγωγή σου στο μισό, θα πληρώνεις όλο και πιο ακριβά τα όλο και πιο μοντέρνα βιολογικά φάρμακα – δηλητήρια, θα πουλάς σε καλύτερη τιμή που ποτέ δεν θα ξέρεις από τα πριν ποια είναι ούτε και πότε θα πάρεις λεφτά στα χέρια σου και θα πουλάς βέβαια πολύ μικρότερη ποσότητα από ό,τι σήμερα, αφού η παραγωγή σου θα μειωθεί. Ο Μήτσος εννοείται ότι δεν θα μπορεί να το αγοράσει, γιατί η ταμπέλα βιολογικό σημαίνει διπλή τιμή στα έτσι κι αλλιώς ακριβά που αγοράζει. Α, μην ξεχάσω, θα πληρώνεις κάθε τόσο για ελέγχους πιστοποίησης, αλλά μην ανησυχείς δεν θα έρθει κανείς να σε ελέγξει, αρκεί να πληρώνεις και θα το παίρνεις το χαρτί... Γιατί να ξέρεις, Τρύφωνα, ότι βιολογικό λάδι μπορεί να γίνει μόνο με το δικό σου το φιλότιμο κι όχι με νόρμες κονόμας.

Εγώ σου λέω να κάνεις μια δοκιμή με το e-bloko, μπας και δεις καμιά άσπρη μέρα, άσε που ο Μήτσος θα σου φτιάξει εικόνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.