Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Για τον Μήτσο


Προς:

Μήτσο Μπατηρόπουλο

Ληστεμένων Καταναλωτών +20

Τ.Κ. : Εκλογικό κέντρο Πάνω Φόρων

Πόλη: Ελλάδα

Νομός: Ευρωπαϊκή Ένωση

Χώρα: Παγκοσμιοποίηση

Μια χαρά το κατάλαβες, Μήτσο. Μέσα από το e-bloko μπορείς να αγοράζεις απευθείας από τον Τρύφωνα. Έτσι θα ξέρεις τι αγοράζεις, από ποιόν το αγοράζεις και μάλιστα θα σου στοιχίζει τουλάχιστον 25% φτηνότερα.

Γιατί, Μήτσο μου, το πώς να πάρεις την αύξηση του 20% που θέλεις στο μισθό σου δεν το ξέρω (χλωμό μου φαίνεται πάντως) αλλά το πώς θα μειώσεις τουλάχιστον 25% το κόστος για τα καθημερινά νομίζω ότι το βρήκα: e-bloko λέγεται. Άσε που, άμα θες να πας καμιά βόλτα παραέξω, μπορείς να ξέρεις από πού, από ποιους και με τί θα φορτώσεις το πορτ μπαγκάζ για να σου 'ρθει η βόλτα τζάμπα.




Αλλά να σου πω και κάτι άλλο. Γιατί να τρώμε με το στανιό σπορέλαια νότιας Αμερικής, ντομάτες Βρυξελλών, πατάτες Αιγύπτου, σταφύλια Χιλής, φασόλια Μολδαβίας, ζυμαρικά Ιταλιάνικα και άλλα τέτοια που δεν ξέρουμε πούθε κρατάει η σκούφια τους; Γιατί να πίνουμε Γαλλικά νερά, Ισπανικούς χυμούς και κάθε λογής εισαγόμενα κρασιά; Γιατί να αβαντάρουμε σα χαϊβάνια όλα τα εισαγόμενα, είτε τρώγονται είτε πίνονται είτε φοριούνται; Τα δικά μας, τα ελληνικά που λέμε, είναι δύο φορές καλύτερα, χώρια που άμα τα αγοράζουμε αντί για τα ξένα τότε και ο Τρύφωνας θα επιζήσει και καλύτερες παραγωγές θα κάνει και θα μείνει κάνας άνθρωπος στα χωράφια και στη μαστοριά. Περισσότεροι άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι, θα δουλέψουνε και τα πράγματα καλύτερα θα πάνε. Και ο λογαριασμός 25% κάτω γιατί δεν έχει μέσα κοπανιστό αέρα.

Εντάξει, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελεύθερη Οικονομία και τα τέτοια, αλλά μη σκλαβωθούμε κι άλλο στο όνομα αυτής της ...Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.