Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός είμαι...


Οι συγχωριανοί μετριόμαστε περίπου στα 11 εκατομμύρια κόσμος. Από αυτούς γύρω στις 10 άντε 15 χιλιάδες είναι οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ. Είναι δηλαδή εκείνοι που συνήθως αποκαλούνται δημόσια πρόσωπα υπό την έννοια, τουλάχιστον, ότι χαρακτηρίζονται από αυτό που λέγεται αμέσα αναγνωρίσιμος. Στην κατηγορία αυτή, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται υπουργοί νυν και τέως, ποδοσφαιριστές, τηλεοπτικά πρόσωπα, βουλευτές, αοιδοί, επιχειρηματίες παντός καιρού, νομάρχες, μοντέλα, δήμαρχοι, ανεπάγγελτοι σουλατσαδόροι, πρωταθλητές, επιφανείς λωποδύτες, πολιτευτές, μεγαλόσχημοι παπάδες κτλ. Ουδέν το μεμπτόν ως προς τους Επώνυμους που, κατά τα άλλα, ασφαλώς και δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.
Τα υπόλοιπα 11 εκατομμύρια, παρά κάτι, είμαστε οι ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙ. Είμαστε εκείνοι που προσδιορίζονται με όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο και διεύθυνση. Εκείνοι δηλαδή που αναγνωρίζονται μόνο με την επίδειξη της «αστυνομικής ταυτότητας». Ένας από αυτά τα 11 εκατομμύρια των ονοματεπώνυμων είναι και η αφεντιά μου, που τυχαίνει να αναγνωρίζεται με το «δελτίο αστυνομικής ταυτότητας», που έχει αριθμό Σ 618288 που έχει εκδοθεί από το αστυνομικό τμήμα Π. Φαλήρου στις 06-03-1998. Το δελτίο αυτό γράφει: Επώνυμο, Βαρζακάκος – Όνομα, Παναγιώτης – Όνομα πατρός, Προκόπης – Όνομα μητρός, Ποτίτσα – Χρονολογία γέννησης, 1957 – Τόπος γέννησης, Γύθειο Λακωνίας κ.ά. αναγνωριστικά στοιχεία συν ένα δαχτυλικό αποτύπωμα δεξιού δείκτη.
O «ονοματεπώνυμος»  ως προς το ζην ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών (ταχυμεταφορών), ενώ για το ευ ζην ασκεί συστηματική γεωργική δραστηριότητα με κύρια ασχολία την ελαιοκαλλιέργεια. Ως εκ τούτου ισχυρίζεται ότι έχει, πλην των άλλων, την ασφαλή εκτίμηση ότι αν επιχειρούσε να επιβιώσει μόνο με την ιδιότητα του αγρότη – παραγωγού πιθανώς να είχε αποχαιρετίσει τα εγκόσμια λόγω πείνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.