Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βρε καλώς τους…


Ήρθε το πράμα από κει ήρθε από δώ,  ήρθε λοιπόν η ώρα να πέσει ξεβαφτικό  και στη «κόκκινη γραμμή» των ειδικών μισθολογίων.   Ανάμεσα στους άλλους «ειδικά» αμειβόμενους πήρανε ξαφνικά πρέφα και οι ένστολοι (όρος και ετούτος, πανηγυριώτικος)  ότι το πέφτει μηνιάτικο,   μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, μπήκε ξαφνικά   κάτω από τη σπάθα του Προκρούστη (που τώρα τονε λένε  Στουρνάρα). Σε αυτούς τους «ένστολους» που μισθοδοτούνται με «ειδικά» μισθολόγια περιλαμβάνονται και οι κάθε λογής αστυνομικοί που μπορεί να πήραν πρέφα ότι το μηνιάτικο κουτσουρεύεται αλλά την ίδια στιγμή έκαναν πως μήτε είδαν μήτε άκουσαν ότι κάτι κουραδόμαγκες του Μπακιρένιου Σούρουπου τραμπούκιζαν τους λαϊκατζήδες αλλοδαπούς στη Ραφήνα και στο Μεσσσολόγγι, εμφανιζόμενοι κιόλας ως «όργανα τάξης».
Νάσου λοιπόν  οι φίλοι μου οι μπάτσοι! Βγήκαν στο κάγκελο! Αγωνιστικές κινητοποιήσεις !  Ρε καλώς τα τά παιδιά.
-Τι έγινε λεβέντες;  Κωλοσφιξίματα ε;  Μπήκε και το μπατσομισθολόγιο στη πρέσα. Εμ νομίζατε ότι θα μείνετε στην απέξω ως επιμελείς ραβδούχοι…
- Εργαζόμενοι είμαστε και εμείς.  Ποτίζουμε με αίμα το δέντρο της δημοκρατίας ! 
-  Οριστέεεεε !!!!!!!!!  Δεν άκουσα .. Ποιό  δέντρο ποτίζετε είπες;
-Της Δημοκρατίας είπα.
-Ποιάς δημοκρατίας ρε στόκε, ρε τυμβωρύχε. Τα αφεντικά σας σάς στέλνουνε ξεβράκωτους στα αγγούρια. Σας βρίσκουνε μπόσικους στον εγκέφαλο,  σας τονε  φουσκώνουνε με νταηλίκι  της κουμπούρας γι αυτό και έχουνε πάει κάμποσοι νταήδες άκλαυτοι να κοιτάνε να ραδίκια ανάποδα.


-Βρίζεις και μας αδικείς. Είσαι προκατειλημμένος. Δεν είμαστε όλοι έτσι. Εντάξει υπάρχουνε και μερικά κωλόπαιδα στο σώμα αλλά είναι οι εξαιρέσεις. Παντού υπάρχουνε τέτοιοι. Έχουμε οικογένειες, έχουμε υποχρεώσεις. Τη δουλειά μας κάνουμε, εντολές εκτελούμε.
-Βρίζω είπες;  Περίμενε, σε λίγο θα βρίσω. Σας αδικώ είπες;  Κάτσε να σου δείξω λοιπόν γιατί αφού έχεις στόκο στο κεφάλι δεν έχεις ούτε μνήμη. Για πάρε μάτι:
Τι έχουμε εδώ; Ποιος είναι τούτος εδώ ξέρεις;  Ποιος τονε σκότωσε, πότε και γιατί; Ποιοι πιάστηκαν, πόσο δικάστηκαν, τι ποινές έβγαλαν στη στενή; Ξέρεις;  Όχι βέβαια. Να σού λοιπόν εγώ.  Της πλάκας ποινές παρέα με  επαίνους εθνικοφροσύνης πήρανε.  Γι αυτό σου λέω, κρατάει χρόνια αυτή η μπόχα. Εδώ λοιπόν είμαστε  ακριβώς 49 χρόνια πίσω λεβέντη μου.

Και 49 χρόνια  αργότερα δες τα ίδια σκατά ακριβώς.  Τι έχουμε εδώ; Ποιος είναι τούτος πάλι, ξέρεις; Ήτανε  και πριν 49 χρόνια δίπλα στον  παραπάνω αλλά τη γλύτωσε μέχρι τώρα.  Τι ακριβώς κάνουν όλοι τούτοι οι δικοί σου με τα ματζαφλάρια τους; Φωνάζει μοναχό του το πλάνο. Τον κοπανάνε το γέροντα, τον έχουνε βουτήξει  από το λαιμό οι νταήδες να τονε πνίξουνε.  Ποιοι πιάστηκαν, πόσο δικάστηκαν, τι ποινή έβγαλαν. Μήπως ξέρεις;  Όχι βέβαια. Να σου πω λοιπόν εγώ παλικαρά μου. . Κανείς και τίποτα.

- Αρχίζεις να καταλαβαίνεις τίποτα; Όχι ακόμα ε;  Αλλά είπαμε στόκος.  Για πάρε μερικές χοντρές  εικόνες μήπως κουνηθεί το ρημάδι.

1980- Στη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου τα κλομπς των μπάτσων ανοίγουν πολλά κεφάλια διαδηλωτών.  Δύο από αυτούς τον 25χρονο φοιτητή Ιάκωβο Κουμή και την 20χρονη εργάτρια Ματούλα Κανελλοπούλου τους κοπάνησαν οι ένστολοι νταήδες  μέχρι θανάτου. Δυο νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Οι δράστες μπάτσοι έμειναν ασύλληπτοι.

1985 – Πάλι στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο μπάτσος Α. Μελίστας πυροβολεί εν ψυχρώ και σκοτώνει το 15χρονο μαθητή Μιχάλη Καλτεζά.  Οι αδέκαστοι  δικαστές αθώωσαν το δολοφόνο, γιατί δέχτηκαν ότι ο χέστης μπάτσος πυροβόλησε από το φόβο του  αλλά δίχως πρόθεση να σκοτώσει, ότι η σφαίρα «εξοστρακίστηκε» και πήγε μόνη της στο κεφάλι του παιδιού.

1991- Στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα ένα από τα χιλιάδες χημικά των νταήδων  βάζει μπουρλότο στο κατάστημα Κ. Μαρούση. Τέσσερις οι νεκροί που έσκασαν σαν τα ποντίκια από αναθυμιάσεις ή κάηκαν ζωντανοί  (Π.Ρεπάκης, Μ. Κοντόπουλος, Ι. Νεμετζίδης και ένας ακόμα απανθρακωμένος που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ). Κανένας δεν πιάστηκε κανένας δεν δικάστηκε (..πλην του μαγαζάτορα Μαρούση που τον κυνήγησαν θεοί και δαίμονες αφού καταστράφηκε και δεν μπορούσε να πληρώσει προμηθευτές και εφορίες).

1994- Ο 28χρονος μουσικός Θοδωρής Γιάκας εκτελείται στο Μοσχάτο από τον μπάτσο Β. Λαγογιάννη. Το έγκλημα του ήταν ότι όταν δυο άνδρες με πολιτικά του φώναξαν να σταματήσει το έβαλε στα πόδια αμφιβάλλοντας ίσως και για την ιδιότητά τους. Ο πιστολέρο σε τρία χρόνια ήταν έξω ενώ η μνήμη του νεκρού σπιλώθηκε από την υπηρεσιακή ΕΔΕ «άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα»..

1998- Στη Θεσσαλονίκη ο μπάτσος Κ. Βαντούλης εκτελεί εξ επαφής το 17χρονο Σέρβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς που βρισκόταν στην πόλη σε σχολική εκδρομή. «Το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος» και ο πιστολέρο δεν έκατσε στη στενή ούτε μια μέρα.
 

2006- Στη Θεσσαλονίκη και πάλι οχτώ (!) μπάτσοι σακατεύουν κυριολεκτικά στο ξύλο το φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου.  Μετά οι παλικαράδες και η υπηρεσία τους ισχυρίστηκαν ότι ο νεαρός χτύπησε μόνος του πάνω σε μια ..ζαρντινιέρα. Ο επικεφαλής μπάτσος που φέρεται σαν ο εφευρέτης της «ζαρντινιέρας» πήρε σε λίγο  προαγωγή, έγινε αστυνομικός διευθυντής..

2008- Στην περιοχή των Εξαρχείων δυο γομάρια ειδικοί φρουροί εκτελούν εν ψυχρώ το μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Πάλι η σφαίρα «εξοστρακίστηκε», πάλι δεν υπήρχε πρόσθεση, πάλι οι παλληκαράδες μπάτσοι ισχυρίστηκαν ότι έριξαν επειδή χέστηκαν από το φόβο τους.  Ο ένας ήδη είναι έξω και ο άλλος οσονούπω.


Μπας και άρχισες να καταλαβαίνεις τίποτα σκατοκέφαλε; Όχι ε; Ούτε πρόκειται να καταλάβεις γιατί δεν έχεις πετσί, δεν έχεις φιλότιμο δηλαδή και ανθρωπιά. Ένα τομάρι έχεις μόνο και ένα κεφάλι γεμάτο φασιστικό σκατό. Ένας χέστης είσαι έτοιμος να παπαγαλίσει αυτά τα «εκπυρσοκρότησε», εξοστρακίστηκε», αυτοτραυματίστηκε», «μεμονωμένο περιστατικό» κι άλλες τέτοιες παπαριές.

-Μα δεν είμαστε όλοι έτσι σου είπα αλλά εσύ το γενικεύειες.  10 καθίκια είναι που δυσφημούν το σώμα.
-Ούτε εγώ είπα ότι είσαστε όλοι ίδιοι.  Είπα όμως  ότι όλοι κάνετε τη πάπια και βαράτε προσοχές στα αφεντικά σας. Σας είδα κιόλας όλους το καιρό της χούντας που είσαστε πιό ίδιοι από τους ίδιους.
-Εσύ είσαι προκατειλημμένος. Είσαι κομμουνιστής και εχθρός της Ελλάδας. Βούλγαρος, μπολσεβίκος και αναρχικός είσαι.  Δε θα μου κάνεις εσύ μάθημα  κομμούνι. Και να ξέρεις κάπου θα σε πετύχω λάσκο και τότε θα περάσεις καλά.
-Τότε θα μου κ@@@@@ τ΄ α@@@@@@ για μια φορά ακόμα μπουζουκοκέφαλε. Άκου να καταλάβεις τι σημαίνει μπάτσος. Σημαίνει  αυτό που είπες τώρα δηλαδή «κάπου θα σε πετύχω» και τα τέτοια. Το ξέρω καλά αυτό και το θυμάμαι κοντά 40 χρόνια από ένα σημάδι που κονόμησα στο σαγόνι όταν κάποιοι μπάτσοι σαν και σένα (δεν ήταν πολλοί καμιά 10αριά τρίλειρες κότες μονάχα) με σακάτεψαν από την περιποίηση γιατί είχα διαπράξει το αδίκημα να έχω γένια και να φοράω στρατιωτικό τζάκετ με μια εφημερίδα στη τσέπη που τους τέντωνε το νευρικό σύστημα.  Άσε λοιπόν τις παλληκαριές τρίλειρη κότα    και για πες μου, όλοι ετούτοι οι παραπάνω που σου ΄δειξα μήπως ήταν οπλοφόροι μήπως ήταν μαχαιροβγάλτες; Και οι πιτσιρικάδες; Συμμαθητές  των παιδιών σου ήτανε, κόπανε.

-Στραβά το πήρες, μια κουβέντα παραπάνω είπα γιατί με τσάντισες. Έχουμε και μεις παιδιά, έχουμε οικογένειες να θρέψουμε. Μας έχουνε ξεσκίσει, δουλεύουμε τζάμπα, δεν έχουμε ωράριο, δεν μας υπολογίζουνε οι ανώτεροι, δεν μας σέβονται οι πολίτες, μας κόψανε τα εξτρά  μας, κόβουνε και το μισθό μας τώρα. Πως θα ζήσουμε;
-Και σαν τι δουλειά κάνετε ακριβώς ρε μόρτη; Σκάβετε μήπως; Ρε συ, στους 100 οι 40   πουλάτε εξουσία και ξύνεστε κανονικότατα.    Οι άλλοι 40 κάνουν ότι δουλεύουν  ή κάνουν τις φιλιππινέζες δώθε κείθε.  Έ, υπάρχουνε και τα 20 θύματα που δουλεύουνε. Καλά, εκτάκτως «δουλεύουν» πολλοί περισσότεροι αλλά αυτό γίνεται μόνο άμα είναι να πέσει κυνηγητό και ξύλο σε καμιά διαδήλωση.   Γαμώ τη παραγωγικότητά σας δηλαδή.  Έχω βγάλει μια φωτογραφία να στη δείξω; Κοίτα.  Εφτά στρούμφηδες αραχτοί στη παρκίδα της ΕΟ με δυο περιπολικά και ο όγδοος με τη μπανιστηρτζίδικη πιστόλα σημαδεύει τους τρεχατζήδες. Βλέπεις ετούτον τον (μάλλον) βαθμοφόρο τι κάνει; Χαιρετάει το μπάρμπα στο τρακτέρ που που περνάει μπροστά τους κάνοντας τσάρκα  με 20 χιλιόμετρα πάνω στην ΕΟ κι όποιον πάρει ο χάρος. Ξαναγαμώ την παραγωγικότητά σας δηλαδή και τη γκλάβα σας μαζί . 
-Μα δεν φταίνε οι συνάδελφοι. Έτσι διατάσσονται. Βγαίνουν στο δρόμο και δεν έχουνε από την υπηρεσία ένα μπουκάλι νερό. . Ξέρεις τι είναι να κάθεσαι τρεις τέσσερις στον ήλιο ή στη βροχή και στο χιόνι. Ξέρεις τι τραβάμε; Οι άλλοι που βγαίνουνε με τις μηχανές αγοράζουν μόνοι τους τις στολές τους. Ακόμα και τα αλεξίσφαιρα και τα κράνη μόνοι τους τα αγοράζουνε γιατί της υπηρεσίας είναι σκάρτα. Ξέρεις τι είναι να πληρώνεις ακόμα και την εξάρτηση;

-Όχι ρε δεν ξέρω, έλα να μου μάθεις εκεί που μαζεύω τα χιλιόμετρα με τις μέρες και τους μήνες κι όχι με τετράωρα. Μαζέψου ρε λουκουμά  που θα μου πεις και για αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έμπα σε κάνα καμίνι, ανέβα σε καμιά νταλίκα, χώσου σε καμιά λαχαναγορά και σε καμιά ψαρόσκαλα και μετά έλα μετά να μου κάνεις θεωρία για συνθήκες.  Κι όσο για τα ρούχα της δουλειάς πάνε βρες μου σε ποια άλλη δουλειά ο εργοδότης σου πληρώνει τα ρούχα της δουλειάς.  Αλλά εσύ διάλεξες δουλειά (σιγά τη δουλειά δηλαδή) που θέλει ειδική στολή και έχει «ειδικό» μισθολόγιο. Σκάσε και κολύμπα  λοιπόν ηλίθιε.
-Είσαι  άδικος, εμπαθής, κομμουνιστής, αναρχικός, ανθέλληνας. Είσαι μειοψηφία. Οι έλληνες πολίτες μας στηρίζουν. Είμαστε κομμάτι του λαού. Από χωριά είμαστε οι περισσότεροι. Έχουμε στις οικογένειές μας άνεργους, έχουμε γερόντους με μια σύνταξη που δε τα βγάζουνε πέρα, έχουμε παιδιά να μεγαλώσουμε, αγαπάμε τη πατρίδα μας, αγαπάμε το σώμα του υπηρετούμε.
-Να σου πω λοιπόν μια διαφορά μπας και κάτι πιάσεις. Μήτε κομουνιστής είμαι μήτε αναρχικός, ανθέλληνας και τα τέτοια. Τίποτα δεν είμαι, αλλά δουλεύω σα σκυλί μαύρο κι έχω νου και σκέφτομαι. Γι αυτό παραδέχομαι  όσους έχουνε μυαλό και σκέφτονται. Από τους 100 με τους 99 διαφωνώ αλλά δε σκέφτηκα ποτέ να λύσω λογαριασμούς και διαφωνίες  με ρόπαλα και κουμπούρια. Κοντράρω με το λόγο μου μόνο. Εσύ είσαι στη φάρα που απαγορεύεται να σκέφτεται. Μόνο να δέρνει και να πουλάει εξουσία επιτρέπεται. Δέρνει τους συνταξιούχους,  του άνεργους και τους άλλους που διαμαρτύρονται γιατί τους κόβουν μισθούς, μεροκάματα, γιατρούς και φάρμακα.  Δέρνει τους μαθητές και τους φοιτητές που θέλουνε καλύτερα σχολεία.  Δέρνει τους απεργούς. Δέρνει τους φουκαράδες τους μετανάστες. Κυκλοφοράει ατσαλάκωτη με μόστρα τα  κλομπς και τα κουμπούρια πουλώντας εξουσία. Σκατά. Αν αυτό είναι δουλειά τότε εγώ είμαι αστροναύτης. Γκέγκε τώρα.;
.....
-Οι πολίτες είναι δίπλα σας είπες; Για δες εδώ  τι λέει  το πανό των Λαρισαίων μπάτσων προχτές μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Ναι ε; Ευσεβής πόθος σκατοκέφαλε. Πονηρή και βολική ελπίδα τώρα που σφίγγουνε οι κώλοι! Να με θυμηθείς λοιπόν: Ο λαός δεν είναι και δεν θα  θα είναι μαζί σας. Άσε που δεν θα φτάσετε ποτέ στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι. Θα σας πετάξουνε κάνα κόκκαλο να γλύψτε και θα βγάλετε το σκασμό. Μπορεί να σας βάλουν κιόλας να πλακωθείτε μεταξύ σας. Κάτι πήρε το αυτί  μου ότι προχτές στου Γουδή παίξατε ένα γρήγορο οικογενειακό δίτερμα «αστυνομικοί – ΜΑΤ». Άντε και σε κανονικό ματς  να γελάσει ο κάθε πικραμένος.
..

Και επειδή σε βαρέθηκα, για να τελειώνουμε: Εσύ τι ζόρι τραβάς; Αφού δεν είσαι «ένστολος» !  Ασφαλίτης  είσαι και «δουλεύεις» τζινάτος και σκουλαρικάτος. Αλλά ξέχασα, και συ στο «ειδικό μισθολόγιο» είσαι κατεργάρη.


(Άντε πάρε δυο ακόμα, νάχεις να καμαρώνεις, βλάκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.