Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

To: Homo Rufianus c/o: Homo Lamogius

..επειδή υπάρχουν και οι μετά Χριστόν Προφήτες

«Η υποκουλτούρα της καταγγελίας» , «Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ (τα φασιστικά φαινόμενα τύπου troktiko.blogspot)» ήταν τίτλοι άρθρων που δημοσίευσα πριν από δυο ακριβώς χρόνια, στην προ μνημονίων και τρόικας εποχή, επειδή με το μάτι του απλού, καθημερινού, πλην σκεπτόμενου, ανθρώπου έβλεπα τι ερχόταν κι επειδή άλλο όπλο εκτός του λόγου ούτε είχα ούτε έχω. [ http://ebloko.gr/_thesubculture?page=5 & http://ebloko.gr/_withthepoliceman?page=5 ]

Θυμίζω πως εκείνη την περίοδο το αναφερόμενο blog (που αργότερα διέκοψε εξ αφορμής της μαφιόζικης εκτέλεσης του διαχειριστή του – αλήθεια τι απέδωσε η έρευνα για τους δράστες;) όχι μόνο αποτελούσε για το σύνολο των ΜΜΕ «πηγή» ειδήσεων που κατονομαζόταν , αλλά «μεγάλες επιχειρήσεις (από άποψη όγκου και αναγνωρισιμότητας, γιατί από άποψη μάνατζμεντ νομίζω πως δεν έχουν την ίδια μεγαλειότητα) κυριολεκτικά τρέχουν να απολογηθούν στο μέσον (troktiko) για «καταγγελίες» ανώνυμες και δυσφημιστικές, οπότε λίγο μετά εισπράττουν τον έπαινο του μέσου γι’ αυτή την επίδειξη ευαισθητοποίησης!» Δηλαδή για να τα βάλεις τότε μαζί του, αρθρογραφώντας και αποκαλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο τον βρόμικο ρόλο του και την ολότελα φασιστική πρακτική του, έπρεπε τουλάχιστον να έχεις λύσει στο κεφάλι σου δυο τρία πράγματα…

Επεξηγηματικά σημείωνα ότι «πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε η φάμπρικα των ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ. Φτιάχτηκαν επίσημα όργανα (θεσμοί δηλαδή) ώστε ο «αδικούμενος» πολίτης να ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την αδικία που υπέστη. Ο «νομοταγής» πολίτης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τον μη νομοταγή και κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά. Στήθηκε νομικό πλαίσιο «προστασίας» μαρτύρων. Δημιουργήθηκαν ραδιοφωνικές εκπομπές που ο κάθε πικραμένος, αδικημένος, αγανακτισμένος ή ξερόλας μπορούσε να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του. Δημιουργήθηκαν τηλεοπτικές εκπομπές που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη αίγλη, κύρος και τζίρο (ναι, τζίρο) στην ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Από τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ προέκυψαν τα σκάνδαλα και οι τηλεδίκες. Από τα σκάνδαλα προέκυψαν νέες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Από τις νέες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ προέκυψε η επικήρυξη (άκουσον άκουσον, επικήρυξη!) του Παλιόκωστα και κάποιων άλλων (ε, μετά δεν έρχονται οι σερίφηδες, οι ράμπο και οι κεφαλοκυνηγοί;).

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ έχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μπει για τα καλά στο DNA του «πολίτη- υποζύγιου» παρέχοντας του συνάμα την αυταπάτη του «ενεργού» πολίτη. Είναι ήδη μέρος της κουλτούρας του, αποτελεί στοιχείο κοινωνικού και πολιτικού πολιτισμού».

Πήρε κάποιο χρόνο για να γίνει αυτή η μετάλλαξη του DNA, αλλά η καλή δουλειά αργεί να γίνει. Χρειάστηκαν, πλην των άλλων, δεκάδες χιλιάδες ώρες έγχρωμων παραμυθιών, που η στρατευμένη στα συμφέροντα των χρηματεμπόρων παραμυθατζού θεία Λένα – TV απήγγελλε και απαγγέλλει σε βάση εικοσιτετράωρη. Εν τέλει στη χώρα της μίζας και της ρεμούλας, στη χώρα που η τύχη της από τον καιρό της μεγάλης μπάζας με το colpo grosso του ΧΑΑ και δώθε ορίζεται απροκάλυπτα από μια χούφτα χρηματέμπορους και που το πολιτικό της κατεστημένο απλώς εξυπηρετεί δουλικά τα συμφέροντά τους με το αζημίωτο, στη χώρα της «Νέας Οικονομίας», ο ρουφιάνος, ο κεφαλοκυνηγός και μερικά δορυφορικά προς αυτούς λειτουργήματα αποτελούν ήδη θεσμοθετημένα επαγγέλματα. Τουτέστιν ο ρουφιάνος και ο κεφαλοκυνηγός ασκούν το επάγγελμα για βιοπορισμό και δη νομίμως. Και το ασκούν βεβαίως ως υπάλληλοι των χρηματεμπόρων.

Μεγαλομανής ρουφιάνος ή τραγικά ηλίθιος χρηματέμπορας;

Πριν κάτι μέρες βρήκα στο γραμματοκιβώτιο μου ένα φάκελο δίχως ενδείξεις. Περιείχε αντίγραφο ανώνυμης καταγγελίας που ένας «αγανακτισμένος συνεπής Έλληνας φορολογούμενος» (έτσι υπέγραφε) είχε υποβάλει κατά της Γενικής Ταχυδρομικής στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες και μάλιστα την κοινοποιούσε στο γραφείο του Παπατράπεζα, σε καμιά δεκαριά υπουργούς και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Τέτοια μεγαλεία!

Το ζουμί της «καταγγελίας» ήταν πως η Γενική Ταχυδρομική όχι μόνο έχει παραχαράξει τα μεγέθη του ισολογισμού της και κλέβει εκατομμύρια ΦΠΑ από το δημόσιο αλλά πως στελέχη της (εγώ εν προκειμένω, καθότι κατονομαζόμουν σε πανομοιότυπη «καταγγελία» που είχε γίνει και προ έτους) προτρέπουν τους συνεργάτες τους να μην πληρώνουν το δημόσιο. «Κατήγγειλε» επίσης πως «σύμφωνα με πληροφορίες τους» οι εταιρείες «Γενική Ταχυδρομική Κύπρου» και «Isograph» (έτσι ανέφερε το ebloko.gr για ξεκάρφωμα) θα διαδεχτούν τη Γενική Ταχυδρομική, η οποία θα ρίξει κανόνι γενικώς και στο δημόσιο ειδικώς. Ο συνεπής λοιπόν ρουφιάνος και κατά δήλωσή του «αγανακτισμένος συνεπής Έλληνας φορολογούμενος» διατύπωνε με εισαγγελικό ύφος αιτήματα για άμεσους ελέγχους, δεσμεύσεις λογαριασμών κτλ. Ενώ με έντονη γραφή και ύφος άκρως επιτακτικό διατύπωνε το ακροτελεύτιο αίτημά του: «περιμένω να δω τις αμέσως επόμενες ημέρες την σύλληψη ενός ακόμη μεγαλοφοροφυγά»…

Σε πρώτο ενικό ή πρώτο πληθυντικό

Άκου ρουφιανάκο,

καταλαβαίνω την πρεμούρα σου, όπως καταλαβαίνω και ότι, από χαρακτήρα, μια χαρά σου ταιριάζει το λειτούργημα του φαντασιόπληκτου ρουφιάνου – αχυρανθρώπου, που ασκείς (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) αρκετά χρόνια. Εν πάση περιπτώσει ως προς την ταυτότητά σου περιορίζομαι να σημειώσω μόνο αυτό που εσύ ο ίδιος δεν κατάφερες να κρύψεις, ότι δηλαδή είσαι ένας χαμηλού βεληνεκούς δικηγόρος. Δεν έχω άλλωστε κανένα λόγο να σε ξεφωνήσω «αγανακτισμένε συνεπή φορολογούμενε», εκπρόσωπε κάποιων δεκάδων off-shore. Αυτό σου είπε ο διαπλεκόμενος χρηματέμπορας εντολέας σου να κάνεις και αυτό έκανες. Αλλά μάλλον το έκανες τελείως λάθος (όχι δεν είμαι ο κατάλληλος για να σου κάνω φροντιστήριο, αλλά κρίνω εκ του αποτελέσματος).

Μην απογοητεύεσαι πάντως, έστω κι αν το αφεντικό σε κατσάδιασε. Σκέψου τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Σκέψου, για παράδειγμα, πως μπορεί μια επόμενη φορά να είσαι πιο τυχερός. Ή σκέψου ότι, αν σου είχε πιάσει, μπορεί μία στις τόσες να μου είχες αφυπνίσει το μανιάτικο ένστικτο της αυτοδικίας στα ζητήματα τιμής (γιατί ασφαλώς και ήξερες ότι ζητούσες τη σύλληψη των παιδιών μου), οπότε πιθανώς θα μας έκλαιγαν και τους δύο οι ρέγκες (οι δικές σου ίσως μαυροφορεμένες). Γι’ αυτό σου λέω ...μην απογοητεύεσαι (αν και σου συνιστώ να μην το ξανακάνεις).

Ματαιοπονείς, ρουφιανάκο. Και συ και ο εντολέας σου. Και ματαιοπονείτε γιατί μεταξύ των άλλων:

- Eκδόθηκε αμέσως εντολή ελέγχου, γιατί, μετά από την συστηματική διαπόμπευση και την ευθεία υπονόμευση που έχουν υποστεί οι άνθρωποι των ελεγκτικών φορολογικών αρχών, τρέχουν πανικόβλητοι μόλις πέσει ρουφιανιά, γιατί φοβούνται πως ακόμη και λίγων ωρών καθυστέρηση θα ερμηνευτεί από το ρουφιανάτο ως υποκρύπτουσα συναλλαγή. Πήγε λοιπόν ο φορολογικός ελεγκτής ασθμαίνων και απροειδοποίητα να «διαπιστώσει» τη ρουφιανιά σου, μα δεν βρήκε κάτι περισσότερο από όσα ήδη γνώριζε η φορολογική αρχή και συνεχίζει ο άνθρωπος τη δουλειά του τακτικού ελέγχου κατά τα γνωστά. Όχι, ρουφιανάκο. Δεν βαράω στην πλάτη τους ανθρώπους των ελεγκτικών φορολογικών αρχών. Άλλωστε δεν μου είναι συμπαθείς, ενώ μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς οι φορολογικοί μηχανισμοί και δομές. Και δεν τα παίρνουν, τα χρωστάνε… Επειδή, λοιπόν είμαι τρεις δεκαετίες στην πιάτσα και κάτι έχω μάθει, σου λέω ότι στην αντιπαθή τάξη των ανερχόμενων φαντασιόπληκτων ρουφιάνων προσφάτως συμπεριλαμβάνεται και κείνος ο γενικός γραμματέας που ρουφιάνευε προχτές συλλήβδην τους τέως συναδέλφους του εφοριακούς με το βαρύγδουπο «40% ο επιχειρηματίας, 40% ο έφορος και 20% το κράτος». Ο τύπος, επειδή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος δεν πληρώνει απλώς γιατί δεν έχει, (ενώ δεν μπορώ να μη σκέφτομαι ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις σε διατεταγμένη από χρηματέμπορες υπηρεσία) φαντασιώνεται ότι τα αρπάζουν οι εντεταλμένοι εισπράκτορες, φαντασιώνεται τα φραγκοδίφραγκα για εκατομμύρια, καταγγέλλει και στοχοποιεί τους πάντες.

- Mαταιοπονείτε, γιατί η Γενική Ταχυδρομική δεν πρόκειται να κλείσει τουλάχιστον για τις δυο επόμενες γενιές, οπότε περιοριστείτε πάλι στο να «ανακοινώνετε» για πολλοστή φορά μια μεταγενέστερη ημερομηνία για το κλείσιμό της. Και επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό σου είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθείς, θα στο πω με δύο τρόπους, μπας και κάτι πιάσεις. Πρώτον θα πρέπει κάποτε να αποδεχτείς κι εσύ και οι εντολείς σου ότι το «μαρμαρένιο αλώνι» στην περίπτωση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών είναι η αγορά και όχι οι αίθουσες των δικαστηρίων ή τα δικαστικά, παραδικαστικά, νομικά, παρανομικά, φορολογικά και λομπίστικα κόλπα. Στην αγορά λοιπόν η Γενική Ταχυδρομική έχει κερδίσει τη μάχη και συνεχίζει να το παλεύει, για να μην τη χάσει στο διηνεκές. Δεύτερον η Γενική Ταχυδρομική έτυχε να έχει μια κάπως αιρετική αντίληψη για το επιχειρείν, αφού με πήρε και συνεχίζει να παίρνει στα σοβαρά (σου υπενθυμίζω: βιοπορίζομαι ως σύμβουλος διοίκησης της Γενικής Ταχυδρομικής). Δηλαδή δεν έχει φραγκάτους μετόχους, ούτε μετόχους από τζάκι και πορεύεται δίχως τον θεμελιώδη κανόνα – στόχο των επιχειρήσεων «κέρδη για τους μετόχους». Ούτε συναλλάσσεται με το δημόσιο ούτε διαπλέκεται με συμφέροντα (γενικώς και ειδικώς). Ούτε ένα ευρώ τζάμπα χρήμα δεν έχει πάρει από αναπτυξιακά προγράμματα και άλλα κόλπα. Αλλά έχει κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβεις. Έχει ένα δομημένο μηχανισμό ανθρώπων με χαλαρή ιεραρχία, που δουλεύει συνειδητά και φιλότιμα για το μεροκάματο και την επιβίωσή του. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η «διοίκηση» της Γενικής Ταχυδρομικής είναι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των ανθρώπων της, που προέκυψαν πρόσφατα ως αποτέλεσμα αφενός μεν της επιλεκτικής (λομπίστικης) ποινικοποίησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας (ναι την αναίτια και υπέρ τράπεζας δέσμευση λογαριασμού στην οποία αναφέρεσαι υπαινίσσομαι, δέσμευση που βρομάει διαπλοκή από μακριά) και αφετέρου δε και κυρίως της άμεσης και ετσιθελικής αποστέρησης 5.000.000 πιστώσεων από το αδηφάγο και ληστρικό τραπεζικό σύστημα.

-Mαταιοπονείτε, γιατί, όταν «καταγγέλλετε» την Γενική Ταχυδρομική Κύπρου, το κομπιναδόρικο μυαλό σας πάει με το άκουσμα «Κύπρος» σε off-shore (λόγω ειδικότητας και εμπειρίας υποθέτω), ενώ καμώνεστε πως αγνοείτε ότι όλα τα σχετικά με την ίδρυση πριν από 10 χρόνια των ΑΑΑ Κύπρου, ΑΑΑ Αλβανίας και ΑΑΑ Γερμανίας δεν φέρνουν απλώς την υπογραφή μου, αλλά έχουν την πατρότητά μου ως επιχειρηματικές ενέργειες. Και φυσικά δεν τις έκανα, για να «κλείσω» την ΑΑΑ Ελλάδας. Τώρα αν μετέπειτα η Αλβανική και η Γερμανική έκλεισαν και αν η Κυπριακή έμεινε στα στενά όρια της Κύπρου αυτό δεν αφορά εμένα…

- Mαταιοπονείτε, γιατί αδυνατείτε να καταλάβετε ότι το ebloko.gr δεν πουλάει όσπρια και ζυμαρικά και ούτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά απλώς διαφημίζει δωρεάν τους Έλληνες μικρούς και μεσαίους παραγωγούς που είναι αποκλεισμένοι από τις μεγάλες αγορές. Δικαιολογημένα ανησυχείτε, γιατί αποκλειστικός χορηγός του ebloko.gr είναι η Γενική Ταχυδρομική, αφού από κανένα διαφημιζόμενο και από καμία πράξη πώλησης δεν εισπράττει δεκάρα τσακιστή. Διαισθάνεστε πιθανώς κάποιο κίνδυνο από το ότι η Ελληνική Παραγωγή θα πάρει σιγά σιγά τα πάνω της και θα’ στε απέξω. Ε, δεν μπορείτε να είστε και σε όλα μέσα. Αλλά μην απογοητεύεστε! Ήδη τα αρπαχτικά ξεκίνησαν επίθεση φιλίας στα ελληνικά προϊόντα. Τα λαμόγια μηχανεύονται τρόπους για το πώς θα τα αρπάξουν από τους Έλληνες παραγωγούς, τώρα που όλα δείχνουν ότι η παραγωγή ελληνικών προϊόντων θα αρχίσει να παίρνει τον ανήφορο. Όλο και κανένας διαγωνισμός για την κατασκευή κάποιου site κρατικού οργανισμού προώθησης ελληνικών προϊόντων θα προκηρυχθεί (στηθεί). Δουλειά συμφέρουσα αφού κοστίζει 10 χιλιάδες και πληρώνεται (από τους φόρους των υποζυγίων) για 1 εκατομμύριο. Δουλειά για λίγους διαπλεκόμενους χρηματέμπορες - homo lamogious…

Και στο βάθος: Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Αυτό πάλι που κολλάει εν προκειμένω; Έλα ντε που μάλλον κολλάει.

Θα επανέλθω σύντομα σε αυτό το θέμα, γιατί η διαπλοκή κάνει παιχνίδι και μοιάζει για την ώρα αήττητη, αλλά εν πάση περιπτώσει να ξέρουμε τουλάχιστον για τι πράγμα μιλάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.