Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι …παρενέργειες του ebloko.gr

Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από το ebloko.gr γιατί τους χαλάει τη σούπα, αφού αποδομεί το μπλα -μπλα τους, δείχνοντας όχι το αυτονόητο (ότι δηλαδή η κατσαρόλα δεν γεμίζει με μπλα - μπλα και κορώνες) αλλά ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης που γεμίζει την κατσαρόλα φθηνά, υγιεινά, οικονομικά και ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα προάγει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. Η ελληνική σοφία λέει ότι «όποιος δεν μπορεί να χτυπήσει το γάιδαρο χτυπάει το σαμάρι». Έτσι και στην περίπτωση του ebloko.gr, επειδή προφανώς φάνηκε δύσκολο να χτυπηθεί ο γάιδαρος (ebloko.gr) επιλέχτηκε το σαμάρι, δηλαδή η Γενική Ταχυδρομική που το στηρίζει.

Άρχισαν τα όργανα λοιπόν. Το πιο δυνατό βιολί (troktiko.blogspot.com) ξεκίνησε πρώτο και σίγουρα έπονται και τα δεύτερα βιολιά. Ορχήστρα μεταμεσονύκτια, παράφωνη.

Ήχος πλάγιος πρώτος ..

Κλείνουν υποκαταστήματα της "Γενικής ταχυδρομικής"

logogt
Λουκέτο σε αρκετά υποκαταστήματα έχει βάλει η "Γενική ταχυδρομική". Η γνωστή εταιρεία δεν βγαίνει και αποφάσισε να...

Ήχος πλάγιος δεύτερος…

Περί Γενικής Ταχυδρομικής


"ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΠΑΛΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΩΝ...

Ενοχλεί το ebloko.gr, ενοχλεί και η Γενική Ταχυδρομική, γιατί είναι ελληνικό μαγαζί σταθερά μακριά από επιδοτήσεις, διαπλοκές και δημόσια έργα. Άρα τι πιο απλό από το να παίξει ο υπόνομος μερικές δόσεις βρώμας για παράνομες απολύσεις, για κλείσιμο υποκαταστημάτων, για εκδιωγμένους συνεργάτες, για οφειλές στα κρατικά ταμεία και, εν τέλει, για κίνδυνο κατάρρευσης του μαγαζιού (λέγε, λέγε, όλο και κάτι μένει..)

Καθισμένος (ο υπόνομος) στην αλαζονεία των χιλιάδων κλικ που παίρνει, έχει πιθανώς τη βλακώδη ελπίδα ότι η Γενική Ταχυδρομική θα πέσει στην παγίδα να «απολογηθεί» στον υπόνομο φοβούμενη μη χάσει τη φήμη της και κατά συνέπεια κάποιους από τους πελάτες της. Παλιά συνταγή αλλά εδώ δεν έχει πέραση.

Μάλλον δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν (ή αν διάβασαν μάλλον δεν κατάλαβαν) τα άρθρα μου που είναι αναρτημένα στο ebloko.gr στις 24-01-2010 http://ebloko.gr/_withthepoliceman?page=3 και στις 11-01-2010 http://ebloko.gr/_thesubculture?page=3 γιατί έχουν κάποια περιορισμένη αξία, υπό την έννοια ότι ως σύμβουλος διοίκησης και επικοινωνίας της Γενικής Ταχυδρομικής αυτά πρεσβεύω και έτσι διαχειρίζομαι τους υπονόμους.

Κατά τα άλλα το ebloko.gr μπορεί να είναι θαμμένο από τα περισσότερα Μ.Μ.Ε., μπορεί να ενοχλεί τους αυτόκλητους ρουφιανολάγνους ηθικοπλάστες, αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά του, γιατί το καλοδέχονται εκείνοι που θίγονται από την ακρίβεια και την κρίση. Και η Γενική Ταχυδρομική που το στηρίζει θα συνεχίσει να είναι ένα ελληνικό μαγαζί που διακρίνεται στον επιχειρηματικό του χώρο για την ποιότητα των υπηρεσιών του, με συνέπεια η ίδια η αγορά να το έχει αναδείξει στο κορυφαίο μαγαζί της αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών. Γιατί η αγορά, οι χρήστες δεν άγονται από την μπόχα των υπονόμων.

Θα ξαναπώ,

Δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο “troktiko” και όλα τα άλλα του ιδίου φυράματος θα συνεχίσουν να μετράνε όλο και περισσότερα κλικ. Η επισκεψιμότητα αλλά και η απήχησή τους θα συνεχίσει ανοδική, όπως θα συνεχίσει και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για την πρωτιά ή το πλασάρισμα σε καλύτερη θέση (...). Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, κρίσης θεσμών και αξιών, σε συνθήκες τηλεοπτικής δημοκρατίας, με τη διανόηση, την ποίηση και τη λογοτεχνία φιμωμένες οι συνταγές του «φ» κάνουν πάρτι. Η «φιλανθρωπία» θριαμβεύει, τα «βοηθήματα» θεωρούνται πράξη υπέρτατης κοινωνικής ευαισθησίας, και τα συσσίτια έπονται (κτλ)
Τι είναι το «φ» ε; Κάτι από Φασισμός, Φόβος, Φερετζές και Φούμαρα σε συνθήκες Φτώχειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.